info@vershuus.nl

    

0522 - 785540

    

Het is maandag 8:06Sorry, we zijn dicht.

Kaas

Melkveehouderij Schoonvelde – Schoonvelder Boerenkaas

Op ons bedrijf melken we zo’n 110 koeien. Onze koeien mogen in de zomer zelf kiezen wat ze het liefst willen, binnen of buiten lopen/liggen. Het grootste gedeelte van de opbrengst van de melk gaat naar de fabriek (DOC). Van een klein gedeelte maken we zelf boerenkaas.

Boerenkaas moet aan een aantal eisen voldoen. Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij wordt gemaakt op een traditionele, ambachtelijke manier. We gebruiken hiervoor verse melk, rechtstreeks van de koeien. Deze melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is. De in deze ‘rauwe’ melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Boerenkaas smaakt nooit precies hetzelfde. Dat komt omdat het een puur natuurproduct is. Boerenkaas is een ambachtelijk, authentiek product. Het wordt op een traditionele manier bereid. Dat gebeurt voor een groot deel nog met de hand.

Proeft u zelf maar!

Bekijk de diverse smaken op de Productlijst Kaas.

Zuivel

Zuivelboerderij De Waard

(H)Eerlijke boerenzuivel! Peter en Klara van en Bosch hebben in het Reestdal een melkveebedrijf waar de koeien een groot deel van het jaar de lekkerste melk bij elkaar grazen. Van de verse melk maken ze sinds 2016 smaakvolle boerenyoghurt, karnemelk en vla, maar ook kwark, hangop én boter. De yoghurt, kwark en hangop zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende vruchtensmaken en vanille. Wat ooit begon als hobby in de keuken, is uitgegroeid tot een prachtig merk.

Bekijk de producten & prijslijst van Zuivelboerderij De Waard

Drentse Koe IJs

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe

In Ruinerwold bevindt zich Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe. In 1999 begon eigenaresse Lydia met ijs maken van de melk van de eigen koeien. Nu na 20 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste dagattracties van Drenthe. Nog steeds neemt het zelfgemaakte ijs een prominente plaats in.

“Drentse Koe IJs” is er in alle denkbare smaken, gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Gewoon vanille roomijs, maar ook notenijs, koffie ijs, yoghurtijs, kwark-framboos ijs, bananenijs of bijvoorbeeld pistache. Het is ook mogelijk om suikervrij ijs (gezoet met stevia) te krijgen, met of zonder melk in de smaken aardbei, roomijs of hazelnoot.

Drentse Koe ijs wordt bij ’t Vershuus in roombekers verkocht in 1 persoons portie, 0,5 liter en 1 liter. Met feestdagen is het ook mogelijk om ijstaarten te bestellen.

Eieren

Pluimveebedrijf Hospers

Verse eieren van Drentse bodem! De eieren in onze boerderijwinkel komen van Pluimveebedrijf Hospers uit Wijster en worden vers geleverd aan onze winkel.

Een ei is een lichte, maar stevige vitaminebom die binnen enkele uren geproduceerd wordt door de hen. Daar wordt je toch BL-EI van!