info@vershuus.nl

    

0522 - 785540

    

Het is donderdag 16:52We zijn open!

Groente & Fruit

Fruitbedrijf van Rijn

Sinds 2008 telen Edwin en Joyce het lekkerste fruit op ruim 20 hectare vruchtbare kleigrond. De boomgaard verandert met elk seizoen en daarmee ook de werkzaamheden. In de winter wordt er gesnoeid, in de lente als de bloesem bloeit zorgen de bijen ervoor dat de bloemen bestoven worden en zorgt de fruitteler voor het gewas en bescherming tegen ziektes en plagen. Hierbij wordt rekening gehouden met natuur en milieu, de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit worden getoetst in de GlobalGAP certificering.

In de zomer worden de vruchten uitgedund en het gewas optimaal verzorgt zodat de beste kwaliteit geoogst kan worden. In de herfst is de tijd aangebroken om het fruit te oogsten. Met heel veel extra medewerkers wordt al het fruit voorzichtig geplukt en vervoerd naar ons koelhuis. Hier wordt het product onder optimale condities bewaard totdat het verkocht wordt en bij de consument terecht komt.

En het resultaat… proeft u maar even!

Asperges

Kwekerij Weiland Zuidwolde

Er gaat niets boven verse asperges met heerlijke kalkoenham en een versgekookt eitje. Dit ‘witte goud’ wordt geleverd door familie Weiland uit Zuidwolde.

Aardbeien

Fruitjuweeltjes Noordoostpolder

Fruitjuweeltjes is een merk dat vanaf begin 2009 geïntroduceerd is door aardbeientelers in de Noordoostpolder, Flevoland.

De smaakvolle, frisse aardbeien worden vanaf half april tot eind december geteeld, dit gebeurt in het vroege voorjaar en najaar in kassen. In de zomer staan de aardbeien buiten. De aardbeien kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur rond de 5 graden.

De aardbeien hoeven niet gewassen te worden voor het consumeren, wilt u dit toch wel doen, dan kunt u dat het beste doen met het kroontje er nog op, dan blijft de smaak beter behouden.

Aardappelen & uien

Boerderijwinkel Versluis

In de Noordoostpolder verbouwt familie Versluis op ruim 44 ha grond aardappelen, wintertarwe, graszaad, suikerbieten, zaaiuien en wortelen. Versluis is een ervaren aardappelteler met liefde voor het vak. De aardappelen worden zeer vakkundig geteeld, gerooid en daarna zorgvuldig gesorteerd. Bij ’t Vershuus vind je onder andere de Bildtstar (dé grote ster onder de aardappels) en de Forza.