info@vershuus.nl

    

0522 - 785540

    

Het is woensdag 8:36We zijn open!

Lekker puur!

Vink Fruitboerderij

Fruitige jams, kleurrijke sappen en zoete fruitsauzen. Gemaakt van écht lekker fruit en bereid op ambachtelijke wijze. Daar houdt toch iedereen van? Lekker Puur is het eigen label van Vink Fruitboerderij. In de prachtige boomgaard van 22 hectare worden appels, (stoof)peren, pruimen en bramen geteeld. Vanuit hun passie voor fruit gaan ze altijd voor de beste smaak!

Koolzaadolie

Lindenhols

Lindenhols koolzaadolie: pure, eerlijke en zuivere koolzaadolie! Niet geëxtraheerd of geraffineerd, maar koudgeperst. Een puur natuurlijk product dus! Je kunt met de koolzaadolie bakken, maar het kan ook als smaakmaker worden gebruikt in bijvoorbeeld salades.

Dubbel Drents Brood

Bakkerij Steenbergen

Dubbel Drents brood is (h)eerlijk brood. In het Drentsche Aa-gebied wordt op een milieuvriendelijke manier spelt, rogge en baktarwe verbouwd. De molenaar in Kropswolde maalt hiervan diverse melen, waarvan door diverse Drentse bakkers de lekkerste broden worden gebakken.

Ons brood wordt dagelijks in het vers-café vers gebakken door Bakker Steenbergen uit Ruinen

Pannenkoekenmix

Korenmolen De Zaandplatte

Zelf pannenkoeken bakken? Dat doe je natuurlijk met pannenkoekenmix van Korenmolen De Zaandplatte! Een mengsel van volkorenmeel en boekweitmeel. De pannenkoekenmix van De Zaandplatte is verkrijgbaar bij ‘t Vershuus.

Wijn

Wijnhoeve Runa

Een wijngaard in Drenthe? Jazeker! Trots dat er in Drenthe ook wijngaarden te vinden zijn! Zo is er Wijnhoeve Runa, waarbij de naam al verklapt dat u deze wijngaard nabij Ruinen vindt (Runa is de historische naam van het dorp).

Eigenaren Cor en Marjan hebben een prachtig parkachtig landschap (2,5 ha) rondom de hoeve gecreëerd, waar een drietal wijnpercelen te vinden zijn. 4 Druivenrassen sieren de takken, te weten de Solaris, Souvignier Gris, de Muscaris en de Cabarnet Cantor. Na de oogst in het najaar wordt er van deze witte en rode drijven, zowel witte, rode als rosé wijn gemaakt.

De wijngaard en de wijnmakerij zijn op verzoek te bezichtigen met aansluitend een wijnproeverij van onze wijnen waarbij stokbrood en brie wordt geserveerd. De kosten voor deze rondleiding en wijnproeverij zijn €10,- per persoon.

Bier

Uut Giethoorn

Maak kennis met de tripel, dubbel, weizen, blond én alcoholarme bieren Uut Giethoorn. Gebrouwen door Kwajongens uit Giethoorn, met hop en gerst van de Gieterse boerderij Agro Giethoorn. Proef een vleugje Giethoorn met Uut Giethoorn bier, het is er tied veur!

Bier

Jutndel bier

Jutndel bier vond haar oorsprong in het plaatselijke café Brinkzicht. Om Ruinen op de kaart te zetten brouwen negen initiatiefnemers in coöperatieverband dit eigen Ruiner bier met de naam Jutndel. Bockbier, IPA, Pils, Tripel en Weizen zijn bieren met een eigen karakter en binnenkort verkrijgbaar!