info@vershuus.nl

    

0522 - 785540

    

Het is donderdag 16:29We zijn open!

Edwin & Joyce

Fruitbedrijf van Rijn

Sinds 2008 telen Edwin en Joyce het lekkerste fruit op ruim 20 hectare vruchtbare kleigrond. De boomgaard verandert met elk seizoen en daarmee ook de werkzaamheden. In de winter wordt er gesnoeid, in de lente als de bloesem bloeit zorgen de bijen ervoor dat de bloemen bestoven worden en zorgt de fruitteler voor het gewas en bescherming tegen ziektes en plagen. Hierbij wordt rekening gehouden met natuur en milieu, de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit worden getoetst in de GlobalGAP certificering.

In de zomer worden de vruchten uitgedund en het gewas optimaal verzorgt zodat de beste kwaliteit geoogst kan worden. In de herfst is de tijd aangebroken om het fruit te oogsten. Met heel veel extra medewerkers wordt al het fruit voorzichtig geplukt en vervoerd naar ons koelhuis. Hier wordt het product onder optimale condities bewaard totdat het verkocht wordt en bij de consument terecht komt.

En het resultaat… proeft u maar even!

Johan & Alida

Pluimveeboerderij Laarman

Op ons bedrijf hebben wij een verwerkingsruimte waar wij onze kip verwerken in allerlei kipproducten. We halen de kippen zelf op van de slachterij, dit om de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen. Eenmaal op ons bedrijf worden de kippen verwerkt tot filet, bouten en vleugels. Van het vlees worden tevens schnitzel, cordon bleu, kipreepjes, gehakt etc. gemaakt. Ook maken wij kant en klare producten, o.a. grillworst, gegrilde kip, gerookte filet. Tevens verkopen wij kalkoenvlees, dat ook door onszelf verwerkt wordt tot bijv. worst, burger en rollade. Ook hebben we een groot barbecue-assortiment. In het najaar verwerken wij wild, wat door plaatselijke jagers aan ons geleverd wordt.

Geuchien & Geke

Melkveehouderij Schoonvelde – Schoonvelder Boerenkaas

Op ons bedrijf melken we zo’n 110 koeien. Onze koeien mogen in de zomer zelf kiezen wat ze het liefst willen, binnen of buiten lopen/liggen. Het grootste gedeelte van de opbrengst van de melk gaat naar de fabriek (DOC). Van een klein gedeelte maken we zelf boerenkaas.

Boerenkaas moet aan een aantal eisen voldoen. Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij wordt gemaakt op een traditionele, ambachtelijke manier. We gebruiken hiervoor verse melk, rechtstreeks van de koeien. Deze melk krijgt géén hittebehandeling, zoals bij fabriekskaas wel het geval is. De in deze ‘rauwe’ melk nog aanwezige bacteriën geven de boerenkaas zijn karakteristieke, krachtige smaak.

Boerenkaas smaakt nooit precies hetzelfde. Dat komt omdat het een puur natuurproduct is. Boerenkaas is een ambachtelijk, authentiek product. Het wordt op een traditionele manier bereid. Dat gebeurt voor een groot deel nog met de hand.

Proeft u zelf maar!